CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE DIRIJAT “IONEL PERLEA”, EDIȚIA A V-A, ȘI-A DESEMNAT CÂȘTIGĂTORII

Consiliul Județean Ialomița prin Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” în parteneriat cu Asociația SUONARTE a organizat, în perioada 27-29 iulie, a V-a Ediție a Concursului de Dirijat „IONEL PERLEA”, dedicată marelui muzician ialomițean, marcând 51 de ani de la trecerea acestuia în eternitate.

Concursul Național de Dirijat „Ionel Perlea” din Slobozia, a făcut parte din cea de-a XXX-a Ediție a Festivalului Ionel Perlea, o serie de manifestări culturale de înaltă ținută, care au debutat în luna mai prin Concursul Internațional de Canto “Ionel Perlea”, Masterclass-ul Internațional de Operă susținut de marea soprană Nelly Miricioiu și au continuat cu Masteclass-ul de Dirijat Operă susținut de maestrul Dumitru Goia.

La cea de-a V-a Ediție, Concursul de Dirijat “Ionel Perlea” a devenit Internațional, bucurându-se de participarea a 31 de dirijori, din 17 țări.

 

De asemenea, și componența juriului a fost internațională:

 

  • Andriy Yurkevych : Președintele juriului – Ucraina – Dirijor de renume internațional și Director artistic al Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu” din Republica Moldova
  • Sabin Păutza : Președinte onorific al juriului – România – Dirijor, compozitor și critic muzical
  • Claudio Maria Micheli – Italia – Dirijor și profesor de dirijat la Academia Internațională de Muzică din Roma
  • Irina Hasnaș – România – Compozitor și critic muzical
  • Cătălin Toropoc – România – Președintele Asociației SUONARTE și Bariton al Operei Naționale din București

 

În marea finală a Concursului, intitulată “Opera & Symphonic Gala” s-au calificat 6 concurenți din 6 țări ale lumii. Publicul prezent în sala Europa a Centrului Cultural UNESCO “Ionel Perlea” din Slobozia s-a bucurat de compoziții nemuritoare de Mozart, Schubert, Verdi și Ceaikovski în interpretarea soliștilor: Vasile Chișiu, Ana Cebotari, Bianca Poenaru, Andrei Petre, Paul Celmare, Andrei Cocîrlea, alături de Orchestra “Ionel Perlea” – Concertmaestru Cristian Balaș. Conceptul regizoral al Galei este a fost realizat de Laura Maria Vlădoiu.

 

Premiile acordate de juriu în sunt:

 

Premiul I: Bui David – Germania (2500 euro)

Premiul II: Kuwahara Z Shizuo – S.U.A/Japonia (1200 euro)

Premiul III :  Choi Andrew Joon – S.U.A (700 euro)

Premiul IV: Pădurariu Mircea – România (300 euro)

 

Premiu Special oferit de Orchestra “Ionel Perlea” – Pădurariu Mircea – România (500 euro)

Premiile Speciale oferite de Filarmonica de Stat Sibiu: Bui David și Kuwahara Z Shizuo

Premiu Special oferit de Filarmonica Banatul, Timișoara: Pădurariu Mircea

Premiu Special oferit de Opera Brașov: Kuwahara Z Shizuo

 

Premiile în bani sunt în valoare totală de peste 5.000 de euro, la care se adaugă semnarea unor contracte de colaborare oferite de Partenerii evenimentului – Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica de Stat Banatul și Opera Brașov în Stagiunea Artistică 2021- 2022.

 

www.suonarte.ro

 

Facebook: https://www.facebook.com/ASOCIATIASUONARTE

Instagram: https://www.instagram.com/suonarte/

Twitter: https://twitter.com/suonarte

 

 

Asociația Culturală SUONARTE
Follow me!

Asociația Culturală SUONARTE

Asociația Culturală SUONARTE s-a născut din dorința unui grup de tineri artiști și antreprenori culturali de a oferi o alternativă valoroasă ofertei culturale existente în România, prin evenimente de amploare care să implice mari personalități culturale românești și străine, dar și tinere talente în curs de afirmare. Printre obiectivele principale ale Asociației SUONARTE se află promovarea Artei, a Culturii și a Educației, a valorilor culturale naționale și universale și promovarea unei imagini pozitive a României, atât în țară, cât și în afara ei.
Asociația Culturală SUONARTE
Follow me!

CITEȘTE ȘI:

A XV-a ediție a Concertului Regal caritabil va reuni tineri muzicieni excepționali pe scena Ateneului Român – 25 octombrie 2024
Madrigal la Constanța: evenimente memorabile, cu audiențe record
Să cunoști lumea
Biserici și Sfinți