Întâlnirile Matricei

Unul dintre dezideratele de căpătâi ale conceptului Întâlnirile Matricei a fost acela de a crea un spaţiu de circulaţie a ideilor între purtătorii de valoare autentică din România şi tineri, de a reface o punte între trecut, prezent şi viitor, reprezentat de noile noastre elite.

Întâlnirile Matricei

Întâlniri_Ardeal

Întâlniri_Banat

Web

Web

Web

Web

Web

Web

Web

Web

Web

Pepinieră de elite

 

Fie că Întâlnirile Matricei au loc în agora noastră, în Cetatea Râşnovului sau într-un sat din judeţul Timiş, ele au fost, mereu, un catalizator al energiilor şi al spiritului românesc, actul nostru de educaţie beneficiind de o recepţie extrem de călduroasă din partea auditorilor.

O serie în continuă evoluţie, Întâlnirile Matricei a avut onoarea de a-i avea, printre invitaţi, pe Ioan-Aurel Pop, Victor Rebengiuc, Dragoş Bucur, Adrian Lemeni, Andrei Huţuleac, Mirela Murgescu, Serge Celibidache, Maria Obretin, Ioana Anastasia Anton, Ada Hausvater, Adrian-Dinu Rachieru şi alţii.

Este o misiune de onoare pentru Matricea Românească aceea de a-i călăuzi pe tineri şi a-i aduce în faţa unor români de succes, purtători de substanţă, din diverse domenii ale vieţii publice, care pot servi de model unor noi elite de care avem atâta nevoie.