Un teribil exod din România în străinătate naşte un ocean de morminte între părinţi şi copii. O meditaţie răvăşitoare, semnată Adrian Mielcioiu, pe Matricea Românească.

Exasperat că barca țării lui înaintează prea încet către malul dorit, a lăsat jos vâslele hodorogite şi s-a aruncat peste bord, înfruntând solitar valurile care se interpuneau între el şi conaționalii lui rămaşi în barcă, din ce în ce mai multe, pe măsură ce se apropia către colacul de salvare pe care noua sa țară îl vindea la un preț al cărui ordin de mărime urma să îl afle după primirea noii cetățenii.

Prețul fusese luat în calcul din România, bineînteles, însă viața printre străini îl făcea să crească odată cu trecerea timpului, mai mult chiar şi decât frustrarea acumulată pe vremea când avea o singură țară.

Ajuns în acest punct, pe vajnicul nostru înotător de performanță au început să-l chinuie regretele de care nu putea să scape oricâte argumente şi-ar fi adus.

Poate că dacă n-ar fi părăsit barca părinților săi cu atât de mulți ani în urmă şi-ar fi vâslit în continuare alături de ei, acum ar fi fost cu toții împreună andocați în portul acela civilizat unde se simțea singur şi dezrădăcinat pe puntea țării lui de adopție.

Sau poate măcar mai aproape, văzând totuşi distanța considerabilă pe care mormintele părinților lui o mai aveau încă de străbătut.

Foto deschidere: atlasobscura.com

Adrian Mielcioiu

Adrian Mielcioiu

Adrian Mielcioiu (n. 1974, Piteşti) are studii superioare în IT şi lucrează în acest domeniu din 2001. Ca scriitor, debutează la Editura Eminescu în 2005 cu volumul de poezie “Despachetări carnivore”, pe care îl semnează cu pseudonimul Adrian Zalmora. În 2013 publică la Editura Brumar a doua carte de poezie, “Crânguri de portocali”, pe care o semnează cu numele său real. Ultimul volum de poezie semnat de Adrian Mielcioiu se numeşte „Adolescenţă metalică” şi a fost publicat la Editura A.T.U în 2017.
Adrian Mielcioiu

Ultimele postari ale lui Adrian Mielcioiu (vezi toate)

CITEȘTE ȘI:

Nicoleta Fotău, jurnalist de meserie, trăiește printre cărțile de copii pe care le scrie
Să fim prieteni!
Școala Mobilă – Educație pentru copiii defavorizați. Trimite SMS cu textul „STUDII” la numărul 8864 și ajută copiii cu 4 euro lunar.
Cuvinte ce alină