Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit

Confluența artelor plastice & muzicale la București, Căminul Artei

Pictura este una dintre cele mai vechi forme de exprimare artistică și este apreciată pentru capacitatea sa de a comunica idei, emoții și perspective într-un mod unic și subiectiv. Aceasta implică crearea de imagini și compoziții vizuale prin aplicarea diferitelor medii și tehnici artistice pe o suprafață, cum ar fi pânza, hârtia, lemnul sau alte suporturi.

 

 

Vasile Mureșan Murivale prezintă A(live), o expoziție sugestivă, interesantă, care surprinde multă diversitate în perioada 26 februarie – 8 martie 2024, la Galeria Căminul Artei, strada Biserica Enei numărul 16, București . A(live), sau Viață după viață este o expoziție pe care trebuie să o vedeți personal. Programul de vizitare până în 8 martie este cuprins între orele 11 și 19, zilnic. În data de 2 martie, prezent la expoziția maestrului Murivale a fost și tenorul baritonal George Dragomir, care prin vocea sa puternică, frumos timbrată a încântat audiența, atrăgând în galerie persoanele care se aflau în trecere în zonă. Maestrul George Dragomir a interpretat numeroase arii din opere precum Rigoletto, Turandot, Il Barbiere di Siviglia, Carmen, Xerxes etc, însă a abordat și o lucrare muzicală destinată vocii de mezzo-soprană, echivalent cu vocea de contratenor, întrucât acesta a cântat mult în această postură în perioada liceală, fiind un veritabil contratenor. Există o bogată istorie a picturii și artei vizuale în România, cu numeroși artiști talentați care au contribuit la dezvoltarea și promovarea artei românești în țară și în străinătate. Unul din marii artiști care a contribuit cu multe expoziții și lucrări este maestrul Mureșan Vasile Murivale. Murivale este un pictor român contemporan cunoscut pentru lucrările sale de artă vizuală. El este recunoscut în special pentru stilul său distinctiv, care combină elemente ale realității cu elemente abstracte și simbolice. Lucrările sale au fost expuse în numeroase galerii din România și din străinătate, iar el a primit recunoaștere și apreciere pentru contribuția sa la arta contemporană românească. Murivale explorează adesea teme precum natura umană, identitatea și condiția umană în lucrările sale, folosind tehnici variate și abordări creative. El este unul dintre artiștii contemporani români care au reușit să atragă atenția atât în țară, cât și în afara granițelor sale, prin lucrări care îmbină tradiția cu inovația în arta vizuală. Da, este important să iubim și să sprijinim oamenii de cultură și să apreciem contribuția lor la societate.

 

 

Arta și cultura sunt fundamentale pentru dezvoltarea unei societăți vibrante și înțelepte. Oamenii de cultură, precum artiștii, scriitorii, muzicienii și alți creatori, ne oferă perspective unice asupra lumii și ne încurajează să gândim critic, să ne întrebăm și să explorăm. Prin sprijinirea artei și a oamenilor de cultură, putem contribui la promovarea diversității culturale, la păstrarea și transmiterea tradițiilor, precum și la încurajarea inovației și creativității. Există multe moduri în care putem sprijini arta și cultura, de la participarea la evenimente culturale și achiziționarea de lucrări de artă, până la susținerea instituțiilor culturale și promovarea dialogului intercultural. Prin aprecierea și sprijinirea oamenilor de cultură și a artei, putem contribui la îmbogățirea vieții noastre personale și la construirea unei societăți mai bogate și mai incluzive.

Rareș Radu – manager artistic

 

Asociația Culturală Matricea Românească

Asociația Culturală Matricea Românească

Prin activitatea sa, Asociația Culturală Matricea Românească promovează identitatea culturală a României, arta și creatorii români, interculturalitatea, toleranța și respectul față de celelalte culturi prezente în spațiul românesc, în timp ce se concentrează pe educarea noilor generații în spiritul iubirii față de cultura și identitatea națională.
Asociația Culturală Matricea Românească

Ultimele postari ale lui Asociația Culturală Matricea Românească (vezi toate)

CITEȘTE ȘI:

Corul Madrigal susține în premieră un turneu în Perú
Târgul de Mărțișor Învie Tradiția ediția 2024
Arta suprarealistă în inima Bucureștiului – descoperă fascinantul univers al lui Salvador Dalí
Talentul și talantul lui Ion Lianu Popa: ”Aleg să trăiesc și să studiez în străinătate”