George Vîrban, tenor: ,,Pentru mine scena este acasă!“

Își imagina că e pe o scenă mare, și că audiența, formată din colegi de grădiniță era publicul însetată să-l asculte. Acest episod se petrecea pe când George avea doar 8 ani și un bagaj de vise alături.  Dragostea pentru muzică a cunoscut o nouă etapă, atunci când a pășit la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galați, apoi Liceul de Artă din Galați, și mai pe urmă Conservatorul din București.

Puștiul care pășea entuziast pe porțile casei de cultură devenise un tânăr dornic să se afirme în peisajul operei. Debutul și-l face în 2016, nu oriunde, ci în Rusia apoi, prin muncă, sacrificiu și un strop de credință, a făcut pasul către scenele operelor din München, Avignon, Berlin, Shanghai, Paris, iar lista poate continua. Se simte ca acasă pe senă, și de fiecare dată când performează, pune trup și suflet pentru a picura în inimile spectatorilor o fărmă frumos.

Astăzi, la Dialogurile Matricei îl avem ca invitat pe tenorul George Vîrban, Solist al Teatrului de Operetă și Musical “Ion Dacian” din București, și povestim despre debut, trăiri artistice, spiritualitate, artă și proiecte fascinante.

Iată pe scurt câteva din subiectele pe care le-am discutat în acest episod:

  • Întâlniri pe marile scene ale lumii
  • Relația artistului cu Dumnezeu
  • Baletând între operă și operetă
  • Rolul și rostul artistului azi
  • Episoade din bucătăria artistică

 

 

Gabriel Păun

Gabriel Păun

Jurnalist preocupat de teatru și metafizică, urmăritor al frumosului, al adevărului și al binelui. Interesat de codificarea mesajului și de decodificarea realității
Gabriel Păun

CITEȘTE ȘI:

Cele patru viori ale lui Enescu, împreună pe aceeași scenă
În (re)cunoașterea valorilor: 5 tineri români de 10
O nouă ediție Bucharest Music Film Festival, după opt ani
A XV-a ediție a Concertului Regal caritabil va reuni tineri muzicieni excepționali pe scena Ateneului Român – 25 octombrie 2024