Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit

Ioan Jung, naistul din Coreea de Sud care ne duce mai departe folclorul

Primele tangențe cu muzica au apărut în copilărie, când audia sunetul  pianului de la biserică. Naiul a venit în viața lui pe calea undelor radio, iar emoția i-a inundat sufletul. Timid, Ioan a început să facă ore de muzică, să acumuleze noi cunoștințe și să aprofundeze tainele acestui instrument. Ajuns la vârsta studenției s-a îndreptat către Conservatorul din Seul, ca mai apoi să servească în orchestra armatei, dar de această dată la flaut. În timpul serviciului militar, Ioan s-a gândit că trebuie să ducă pasiunea pentru nai la un alt nivel, așa că a decis să vină în România mânat de gândul că aici se află maestrul Gheorghe Zamfir. În prezent, a terminat un master la Universitatea de Muzică din București și este unul dintre ucenicii maestrului Zamfir. Iubește la nebunie doinele și sârbele românești, iar pe viitor vrea să le ducă în țara natală pentru a le face cunoscute compatrioților. Despre anii copilăriei, studii, concerte, crez artistic și multe altele, povestim pe larg cu naistul Ioan Jung.

 

Iată câteva din subiectele pe care le-am discutat în acest episod:

  • Copilăria în Seul și drumul către România
  • Coreeanul fermecat de folclorul românesc
  • The Lonely Shepherd în interpretarea naistului Ioan Jung
  • De ce iubesc România și românii?
  • Cum este să fii ucenicul lui Gheorghe Zamfir?
  • Esența artei și misia artistului

 

Podcastul complet este la un clic distanță în fereastra de mai jos. Ce mai stai?

 

Asociația Culturală Matricea Românească

Asociația Culturală Matricea Românească

Prin activitatea sa, Asociația Culturală Matricea Românească promovează identitatea culturală a României, arta și creatorii români, interculturalitatea, toleranța și respectul față de celelalte culturi prezente în spațiul românesc, în timp ce se concentrează pe educarea noilor generații în spiritul iubirii față de cultura și identitatea națională.
Asociația Culturală Matricea Românească

CITEȘTE ȘI:

Cristina Diana Enache despre ilustrație ca formă de artă și meserie: „Arta îmi deschide mintea și sufletul”
„Romanticismul lui Schumann și Porumbescu” Concert susținut de violonistul Constantin Beschieru și pianistul Filippo Tenisci în cadrul celei de-a XII-a ediții a festivalului internațional propatria
Interviu Gabriel Catană, cântăreț – „Sunt foarte multe sentimente care apar în momentul în care cânt, dar dacă ar fi să aleg unul frecvent ar fi cel de recunoștință”
84 de ani de când a fost inaugurată Coloana Infinitului a lui Brâncuși