Podcast – Anamaria Lăcătuș, un destin în mrejele cântului popular

A început să cânte de timpuriu, mai precis de la vârsta de cinci ani. Desigur că la început totul a fost o joacă de copii, însă cu trecerea timpului Anamaria respira muzică prin toți porii, motiv pentru care a început să se pregătească mult mai serios pentru o carieră în lumea această lume. Cu trecerea timpului, a luat calea festivalurilor, prilej cu care a cântat și încântat publicul și jurații care au răsplătit-o cu fel de fel de premii.

Când nu este pe scenă, Anamaria este o veritabilă culegătoare de folclor, asta și pentru că este studentă la Facultate de Litere, secția Etnologie. Printre, concerte, proiecte și drumuri bătute în lung și-n lat, Anamaria Lăcătuș a poposit la Dialogurile Matricei, prilej cu care am discutat despre debutul în muzică, întâmplări de pe scenă, tradiții din lumea satului, costume populare și planuri de viitor.

 

 Iată câteva din subiectele pe care le-am discutat în acest episod:

  • Muzica, o dragoste la prima audiție
  • Mentalitatea interpretului de festival
  • Taina satului românesc și a costumelor tradiționale
  • Un album lucrat pe îndelete

 

 

Gabriel Păun

Gabriel Păun

Jurnalist preocupat de teatru și metafizică, urmăritor al frumosului, al adevărului și al binelui. Interesat de codificarea mesajului și de decodificarea realității
Gabriel Păun

CITEȘTE ȘI:

Paul Torac, tânărul care dă glas poveștilor huțulilor din Bucovina: „Nu sunt vrednic a mulțumi lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra mea”
Martiniana Antonie, mezzosoprana ce a avut debutul artistic în Italia a cântat la Concertul Regal Caritabil
Podcast – Lavinia Chițu, liantul dintre lumea muzicii și a persoanelor surde
Sergiu Celibidache – dirijorul-geniu care a uimit lumea întreagă