Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit

Podcast – Un destin în slujba semenilor. Invitat, Daniela Boșca director executiv FONPC

Născută pe meleaguri sălăjene, Daniela a avut mereu în față chipul blând al bunicii de la care a învățat ce înseamnă bunătatea și ajutorarea celor aflați în suferință. Își reamintește cu tremur în glas despre cum străbătea cale îndelungată până la biserica din sat, despre clipele binecuvântate în care comunitatea se aduna la răstignire, la cruce, pentru momente de rugăciune și cântat pricesne. Erau clipe desprinse din rai, în care armonia dintre oameni se simțea în aerul încărcat de sfințenie.

Odată cu trecerea timpului, Daniela a făcut pasul către Facultatea de Psihologie la Cluj, luând cu sine datinile, bunătatea și dorința de a face bine. Așa se face că în timpul studenției a coordonat activități de voluntariat menite să aducă un sprijin, o schimbare în lumea copiilor abandonați.  Munca, devotamentul, credința și sacrificiul de care a dat dovadă au purtat-o prin multe locuri în această lume, unul din ele fiind Consiliul Europei, o etapă importantă în creșterea profesională.

În prezent, Daniela Boșca este Director Executiv al Federației Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Copil – FONPC, postură din care a reușit să miște multe lucruri în ceea ce privește situația copiilor abandonați și abuzați din România.

 

Iată doar câteva din subiectele pe care le-am discutat în acest episod:

  • Binele moștenit de la bunici
  • Avem o cultură a voluntariatului în Româna?
  • Proiectele FONPC și impactul acestora
  • O privire asupra statisticilor. Ce soluții avem?
  • Suferința te apropie de Dumnezeu
  • Recuperarea unui copil abuzat

 

 

Gabriel Păun

Gabriel Păun

Jurnalist preocupat de teatru și metafizică, urmăritor al frumosului, al adevărului și al binelui. Interesat de codificarea mesajului și de decodificarea realității
Gabriel Păun