Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava – o istorie în imagini de patrimoniu mondial

Expoziția de fotografie „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava – o istorie în imagini de patrimoniu mondial” va fi vernisată la București, în foaierul Bibliotecii Naționale a României, în data de 27 septembrie 2022.

Începând cu ora 17:00, vor putea fi admirate fresce cu reprezentări ale Sfântului Ioan cel Nou în pictura mănăstirilor Dobrovăț, Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Voroneț, Dragomirna, precum și din Paraclisul turnului clopotniță al Mănăstirii Bistrița – Neamț, din Catedrala Arhiepiscopală – Roman, din Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava și, nu în ultimul rând, cu ilustrări ale vieții sale din Biserica „Sfântul Gheorghe” a Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Evenimentul va fi înfrumusețat de un concret muzică psaltică susținut de Grupul „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale din Suceava.

 

Sursă: „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava – o istorie în imagini de patrimoniu mondial”

 

Asociația Culturală Matricea Românească

Asociația Culturală Matricea Românească

Prin activitatea sa, Asociația Culturală Matricea Românească promovează identitatea culturală a României, arta și creatorii români, interculturalitatea, toleranța și respectul față de celelalte culturi prezente în spațiul românesc, în timp ce se concentrează pe educarea noilor generații în spiritul iubirii față de cultura și identitatea națională.
Asociația Culturală Matricea Românească

Ultimele postari ale lui Asociația Culturală Matricea Românească (vezi toate)

CITEȘTE ȘI:

,,Îmi amintesc când am văzut” – Expoziție de fotografie a fotoreporterului Lucian Tudose
Expoziție Brâncuși la Timișoara
RAM. memorie si sentiment – Expoziție de pictură de Florica Ionescu
Vernisajul expoziției „Patrimoniul lui Ivan Patzaichin” – miercuri, 24 mai, la MNȚR